تاریخ برگزاری : پیش ثبت نام
کارگاه تفکر طراحی در مدیریت پروژه (Design Thinking in Project Management)
(آموزش های عمومی) / مباحث خاص / تکنیک های مدیریت پروژه
معرفی
- استیو جابز می گوید: “طراحی واژ های است با معنای مختلف.واقعاً نمی دانم معنایش چیست!؟ پس، اکنون خیلی دراین باره صحبت نمی کنیم، بلکه به این می پردازیم که طراحی چگونه عمل می کند. بسیاری تصور می کنند در طراحی همه چیز مربوط می شود به پرداختن به ظواهر، در حالیکه، کارآیی است که اهمیت اساسی دارد”.
- هر روز، تعداد بیشتری از مشاورین، مدیران، محققین و کارشناسان حوزه کسب و کار به سوی تفکر طراحی روی می آورند. اما برای اکثر این افراد، دستیابی به دید، نگاه و مهارتهای اجرایی طراحان، امری بسیار دشوار است.ازسوئی، رویکرد طراحی طراحان می تواند برای حل مسائل کسب و کاری مورد استفاده قرار گیرد. کمبود متخصصانی که تجربه حل مسائل طراحی و کسب و کاری را بصورت همزمان و یکجا دارا باشند، تفکر طراحی را جزو نایابترین مباحث مدیریت نموده است.
- تفکر طراحی، مبحثی نوین، ولی پراستفاده برای حل مسایل فوق پیچیده کسب و کاری، پروژهای، عملیاتی، طراحی داخلی و … می باشد.این تخصص در حوزه های مختلفی مانند طراحی صنعتی (Industrial Design)، طراحی محصول (Product Design)پروژه به روش چابک (مانند اسکرام)، طراحی خدمات (Service Design)به کمک چارچوب ITIL ، طراحی فضاهای فیزیکی(Spatial Design) ، طراحی سیستمهای واسط کاربری (UI Design)، طراحی تعاملات (Interaction Design) و تقریبا هرجائی که صحبت از طراحی می شود؛ به چشم می خورد.
- در یک جمله، تفکر طراحی عبارت است از رویکرد استفاده از دید و چارچوب ذهنی خاص طراحان برای حل مسائلی که الزاماً ارتباطی با طراحی ندارند.
- هاروارد بیزنس که از مهمترین مجلات تخصصی علم مدیریت کسب و کار در دنیا است، تقریباً کلیه مقالات شماره سپتامبر ۲۰۱۵ خود را به این مبحث اختصاص داده بود.
- اما سوال اینجاست که طراحی چه ارتباطی به مسائل پیچیده و تخصصی سازمانها دارد؟
- شاید طراحی بصورت مستقیم، ربطی به این طیف از مسائل ندارد. ولی نوع نگاه، طرز تفکر و مجموعه رویکردها، فرآیندها و ابزارهایی که طراحان برای حل مشکلات پیچیده طراحی از آن استفاده میکنند، میتواند راهگشای گمشده ای باشد که حل مسایل پیچیده کسب و کاری ، از جمله سیاستگذاری و تصمیم گیری در بخشهای دولتی و خصوصی را امکان پذیر می نماید. در حقیقت، آنچه حل بهینه این طیف مسائل مدیریتی را تا امروز، دشوار یا غیر ممکن می کرده است، ماهیت خود مسئله نیست؛ بلکه دید مدیریتی و متدولوژیهای متداول در سازمانهای معتبر دنیا برای حل مسائل بوده است.
- با توجه به ضرورتهای مورد نیاز جهت حل مشکلات و طراحی و اجرای حرفه ای پروژه های امروزی، این کارگاه به سازمان های ایرانی پیشنهاد می گردد تا آنها را قادر سازد برای بهبود روش اجرای پروژه های خود، با این رویکرد نوین در مدیریت پروژه آشنا گردند.
- با بکاگیری کارگاه تفکر طراحی در مدیریت پروژه، سازمانها قادر خواهند بود تا نحوه برخورد با مواردی همچون مشکلات و مسائل پیچیده و غیر قابل پیش بینی، تغییرات برنامه ریزی نشده کارفرمایان و مدیریت طراحی و حساب شده خود را از اقلام قابل تحویل پروژه فرا گیرند.
- در این دوره، علاوه بر آموزش مباحث مرتبط با تفکر طراحی، PRINCE-2، زیرساختهای لازم جهت بکارگیری تفکر طراحی در مدیریت پروژه نیز آموزش داده می شود.
هدف از اجرای دوره
- آموزش و کسب آمادگی جهت پیاده سازی تفکر طراحی در مدیریت پروژه های سازمان
- بهبود روش اجرای مدیریت پروژه با بکارگیری تفکر طراحی
- بازتعریف مسئولیتها و نقش ها ی تیم طراحی در پروژه
- برنامه ریزی، کنترل و مدیریت پروژه با رویکرد تفکر طراحی.
سرفصل
- تفکر طراحی چیست؟ و چه نیست؟
- چرا طراحی؟ و چرا تفکر طراحی؟
- شناخت پرسش های مهم در تفکر طراحی
- بررسی ابزارهای تفکر طراحی
- بررسی تکنیک های تفکر طراحی در مدیریت پروژه
- بررسی نحوه تحلیل وضع موجود پروژه
- تحلیل چگونگی تصویرسازی وضع پروژه
- شناخت تفاوت تصویرسازی و مستندسازی پروژه
- شناخت نحوه تحلیل زنجیرۀ ارزش پروژه
- ترسیم نقشۀ ذهنی پروژه از منظر کارفرما
- ترسیم نقشۀ ذهنی پروژه از منظر پیمانکار
- تحلیل What if Scenario در پروژه
- شناخت نحوه طوفان ذهنی چابک در پروژه
- توسعۀ مدل تفکر طراحی در مدیریت پروژه
- فرضیات و نمونه سازی سریع در پروژه
- آفرینش راه کارهای جدید در حل مشکلات پروژه
- آفرینش راه کارهای جدید در مدیریت تغییرات پروژه
- آفرینش راه کارهای جدید در مدیریت تاخیرات پروژه
- یادگیری از تفکر طراحی در چابک سازی پروژه
- رشد و نوآوری در پروژه به کمک تفکر طراحی
[tabby title = “مخاطبین“]
- مدیران عامل سازمان های دولتی و خصوصی
- مدیران پروژه
- مدیران واحد صف و ستاد
- تحلیل گران و توسعه دهندگان سیستم های مدیریت
- معاونان و کارشناسان سازمان ها
- طراحان و کارشناسان صنعتی
- طراحان و کارشناسان محصول
- طراحان و مدیران خدمات
- طراحان و کارشناس ساختمان و طراحی داخلی
- طراحان و کارشناسان سیستمهای واسط کاربری و تجربه مشتری
- طراحی تعاملات سازمانی و مشتری